آشنایی با طبیعت زیبا و سوغات روستای برغان

روستای برغان کجاست, دریاچه برغان, روستای سرهه برغان

روستای برغان کجاست

معرفی روستای برغان

روستای برغان یکی از زیباترین مقاصد گردشگری طبیعت برای تهران نشینان و ساکنین کرج است.

روستاهای ایران بهترین مناظر طبیعی را دارند و اگر علاقه به طبیعیت گردی داشته باشید میتوانند بهترین مقصد برای دور شدن از استرس و هیاهوی زندگی شهری باشند. طبیعت بسیاری از روستاهای ایران زیبایی های گوشه ای از بهشت را برای شما نمایان میکنند و چند ساعت تفریح در دل زیبای طبیعیت آن جا تمام خستگی ها و استرس های روزمره را از ذهن شما پاک میکند.

روستای برغان یکی از بهترین مکان ها برای سفرهای آخرهفته ای و یک روزه است. برغان یکی از بهترین مقاصد تورهای گردشگی داخلی برای تهران نشینان و کرجی هاست.

 برغان کرج, روستای زیبای برغان, بناهای تاریخی برغان

رودخانه روستای برغان

روستای برغان کجاست؟

روستای برغان ، یکی از روستاهای شهرستان ساوجبلاغ در استان البرز است. این روستا بین دو رود شاهرود و سنج در مسیر کرج به سمت کردان قرار گرفته است.

طبیعیت زیبای روستای برغان باعث شده است که این روستا مقصد بسیاری از تورهای گردشگری داخلی باشد و محبوبیت زیادی بین مسافران بدست آورد و شاید دلتان بخواهد بارها و بارها به این روستا سفر کنید.

روستای برغان کرج, روستای برغان, برغان

مسجد روستای برغان

مسیر رسیدن به روستای برغان

با توجه به موقعیتی که قرار دارید دو مسیر برای رسیدن به روستای برغان وجود دارد.

مسیر 1 – تهران – ساوجبلاغ – جاده کردان – روستای برغان

مسیر 2 – تهران – کرج – رجایی شهر – آتشگاه – دوراهی به سمت روستای برغان – بعد از دو راهی حدود 10 کیلومتر تا روستای برغان فاصله دارید.

شرایط اقامت در برغان

اگر تمایل به  اسکان در هتل دارید ، میتوانید به شهرهای اطراف مراجعه نموده و شب در هتل بمانید و در طول روز برای گردش به روستا بروید ولی اگر میخواهید در خانه ها یا ویلاهای روستا اقامت کنید به دلیل محدود بودن اقامتگاه های روستایی باید از قبل ویلای مناسب برای خودتان رزرو کنید.

بهترین فصل برای سفر به برغان

بهترین زمان برای سفر به برغان فصل بهار است. اغلب گردشگران در فصل بهار و تابستان برای بهره بردن از هوای خنک روستا به برغان سفر میکنند.   البته در فصل  پاییز و زمستان هم امکانات رفاهی مناسب برای گردشگران روستا فراهم است. مناظر طبیعی روستا در هر فصل زیبایی های خاص خودش را دارد. البته مسافرت به برغان در زمستان به دلیل کاهش گردشگران ، از نظر هزینه ، ارزان تر خواهد بود.

جاهای دیدنی روستای برغان, روستای برغان کرج, روستای برغان

حسینیه برغان

مکان های تفریحی و تاریخی روستای برغان

حسینیه برغان : حسینیه برغان یکی از آثار تاریخی مربوط به دوره صفویان است که در سال 1382 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مسجد برغان : ساخت مسجد زیبا و تاریخی برغان بر اساس کتیبه تاریخی که بر سر در مسجد نصب شده به 500 سال پیش بازمیگردد. مسجد و حسینیه برغان با یک پل زیبا به هم وصل شده اند که منظره دلنشینی را بوجود آورده است.

پل برغان : پل برغان هم یکی از آثار ملی ثبت شده برغان مربوط به دوران صفویه است و به خاطر زیبایی و تاریخی بودن مورد توجه گردشگران قرار میگیرد.

میدان برغان : مهم ترین مراسم مذهبی که در میدان برغان هر ساله انجام میشود و برای گردشگران دیدنی است، تعزیه خوانی است که قدمت آن به چهارصد سال پیش بازمیگردد.

قلعه ایلخانی : بر روی تپه کش کلا قلعه ای از دوران ایلخانی بر جای مانده است که اکنون تبدیل به یکی از جاذبه های تاریخی روستای برغان شده است.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با دریاچه نمک چاکا ،زیباترین دریاچه در چین

زیارتگاه چهل دختر : این زیارتگاه یک درخت سیب مقدس است که ساکنان حرمت زیادی برای آن قائلند. داستان و تاریخچه زیبای این زیارتگاه را میتوانید از مردم محلی بشنوید.

رودخانه سنج : رودخانه سنج از روستای برغان و سنج عبور میکند. در روستای سنج منطقه بسیار زیبای توکوه وجود دارد که یکی از مناطق ییلاقی و بسیار زیبای استان است.

روستای برغان کرج, روستای برغان, برغان

رودخانه سنج روستای برغان

باشگاه سوار کاری در مسیر روستای برغان

در مسیر کرج به سمت روستای برغان دو باشگاه سوارکاری قرار گرفته است که میتوانید به آنجا مراجعه کنید.

باشگاه سوارکاری مروارید کیش : در مسیر کرج به سمت کردان و چهار راه خرمی

باشگاه سوارکاری گلاب : در مسیر اتوبان کرج نرسیده به شهرستان کرج.

آتشگاه کرج

در مسیر رسیدن به برغان از روستای آتشگاه عبور میکنید. روستای آتشگاه کرج در 20 کیلومتری شمال غربی کرج و 10 کیلومتری شمال گوهر دشت قرار گرفته که در گذشته محل زندگی زرتشتیان بوده و به دلیل آب و هوای مناسب و امکانات تفریحی که دارد تبدیل به  یکی از مناطق تفریحی کرج در فصول گرم سال شده است.

روستای سرهه

اگر از مسیر کردان به برغان بروید ، جاده ای باریک و مارپیچ به سمت روستای سرهه خواهید دید که عبور دو ماشین همزمان از آن امکان پذیر نیست. در مسیر روستای سرهه درختچه های سماق زیادی قرار دارد که با اجازه باغداران محلی میتوانید از آنجا سماق بچینید. سبزقبا که یکی از زیباترین پرندگان ایران است را میتوانید در این منطقه ببینید.

برغان کرج, روستای زیبای برغان, بناهای تاریخی برغان

طبیعیت پاییزی روستای برغان

سوغات برغان

آلوی برغان و بستنی گله که مخصوص برغان است به عنوان آثار ملی ثبت شده اند و در صورت سفر به برغان حتما این دو خوردنی خوشمزه را امتحان کنید.

بیشتر بخوانید:  آشنایی با مسجد الفاروق زیباترین مسجد جهان اسلام

آلوی برغان : معروف ترین سوغات برغان که شاید همه ایران نام آن را شنیده باشند آلوی برغان است که مردم محلی به آن گوجه برغان میگویند که محصول پیوند آلوی محلی و آلوبخارا است.

طعم آلوی برغان متفاوت و بی نظیر است و میتوانید متناسب به فصلی که به برغان سفر میکنید، تازه یا خشک آن را از باغداران محلی خریداری کنید. با خرید میوه از باغ به دلیل رسیده تر بودن میوه  ها و فرصت بیشتری که برای آفتاب خوردن داشته اند طعم بسیار دلنشین تری را میتوانید تجربه کنید. آلوی تازه را میتوانید به عنوان میوه استفاده کنید یا با آن ها لواشک خانگی و آلو خشک درست کنید و در فصل زمستان در خورش ها و آش های مختلف از آن ها استفاده نمایید.

بستنی گله برغان : مردم برغان بستنی را به صورت سنتی و بدون فریزر تهیه میکنند. در این روش ابتدا شیر تازه دام را به مدت نیم ساعت میجوشانند و سپس شیر را به همراه شکر ، هل و گلاب در یک ظرف آهنی گالوانیزه میریزند و سپس یک ظرف چوبی بزرگتر را پر از آب کرده و ظرف حاوی بستنی را داخل حمام آب میگذارند.

دور ظرف فلزی را پر از یخ میکنند و و روی یخ ها نمک پاشیده و شروع به حرکت دادن ظرف شیر و هم زدن آن میکنند تا بستنی سرد و سفت شود.

سایر سوغاتی های محلی که میتوانید از برغان تهیه کنید ، عسل ، توت و لبنیات سنتی است و متناسب با فصلی که به برغان سفر میکنید میتوانید از انواع مختلف و متنوع میوه های تازه از جمله گیلاس، گردو ، آلبالو و گوجه سبز، باغدارن خریداری نمایید.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

معرفی موزه گوگنهایم بیلبائو معروفترین موزه جهان

موزه گوگنهایم بیلبائو در شهر بیلبائو کشور اسپانیا واقع شده است آشنایی با موزه گوگنهایم …